Бесідка Не про сад-виноград, а про все інше, що цікаво форумчанам.

Відповідь
Опції теми
Не прочитано 10.11.2022, 19:00 #1
Аватар для Бот социальщик
Бот социальщик Бот социальщик поза форумом
Старожил
 
Реєстрація: 14.03.2007
Адреса: web
Повідомлень: 1,642
Репутація: 29151
Бот социальщик Бот социальщик поза форумом
Старожил
Аватар для Бот социальщик
 
Реєстрація: 14.03.2007
Адреса: web
Повідомлень: 1,642
Репутація: 29151
За замовчуванням Здорове харчування

Збалансоване харчування є важливою складовою здоров’я як дітей, так і дорослих.

Хочете дізнатися, як зробити так, щоб їжа приносила максимум користі та насолоди?

Тоді вам варто подивитися відеокурс про здорове харчування, який створили шеф-кухар Євген Клопотенко разом із лікарями-дієтологами з Асоціації дорослого та дитячого харчування в межах ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні «Спільно до навчання».

У відеоуроках обговорюватимуть такі теми:
  • Яке харчування можна назвати здоровим
  • Чому нам потрібно їсти більше овочів і фруктів
  • Скільки рідини необхідно споживати на день
  • Які симптоми свідчать про дефіцит заліза в організмі та як йому запобігти
  • Як приготувати страву так, щоб зберегти усі корисні властивості продуктів
  • Що має бути в раціоні дитини
  • Що можна їсти вагітним
  • Які продукти споживати під час грудного вигодовування
Уся інформація з курсу базується на наукових знаннях, а шеф-кухар розповість, як застосовувати ці знання на практиці, і поділиться рецептами простих і корисних страв.

Дивіться відеоуроки та пам’ятайте, що здорова їжа може бути не лише корисною, але й смачною.

__________________
Корисні повідомлення із соціальних мереж
Бот социальщик поза форумом  
4 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 19:39 #2
Аватар для простованя
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
Аватар для простованя
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
За замовчуванням Здорове харчування

Цитата:
Повідомлення від Гостята Подивитись повідомлення
Відвела душу.
Головне,щоб подобалосмь.. Но тыква никогда не подымется выше трех позиций,которые заняты мороковкой,бататом и картошкой.
простованя поза форумом  
3 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 19:47 #3
Аватар для Гостята
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
Аватар для Гостята
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
За замовчуванням Re: Тыква, сквош, кабачок, лагенария и прочие тыквенные культуры

Цитата:
Повідомлення від простованя Подивитись повідомлення
Но тыква никогда не подымется выше трех позиций,которые заняты мороковкой,бататом и картошкой.
Моркви саджаю сортів 5, пробую, і вона мені вся майже однакова на смак.

Ще нічого так, на смак влітку, і бордові, та світлі сорти.
Батат поки що не зачепив, а картопля, ну, на смажену краще дивитися.

Я і в борщ кладу гарбуз чи кабачок замість картоплі.
Від ситуації, гарбузів може бути і 30 сортів.
Гостята поза форумом  
Користувач сказав дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 20:03 #4
Аватар для простованя
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
Аватар для простованя
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
За замовчуванням Re: Тыква, сквош, кабачок, лагенария и прочие тыквенные культуры

Цитата:
Повідомлення від Гостята Подивитись повідомлення
Я і в борщ кладу гарбуз чи кабачок замість картоплі.
Если это действительно помагает при диабете 2 го типа..я думаю,что не очень..ведь при таком типе больше помагает вегетарианство,как образ жизни... а картошка со своим высоким гликемическим индексом и морковка тут не помеха,она тоже веганский продукт...Борщ.это классический продукт,а тыквенные в его составе,это большее кощунство,чем буряк и грузинские,французские наборы пряностей...хотя екго название от старонепонятнокакого названия свеклы..)У меня сложилось впечатление,что вы съехали куда то не туда. Шардоне ценится не потому,что у него вкус лесных ягод и тропических вкусов. Диабет,это тоже образ жизни,и тыква не лидирует в нем.
простованя поза форумом  
3 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 20:39 #5
Аватар для Гостята
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
Аватар для Гостята
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
За замовчуванням Re: Тыква, сквош, кабачок, лагенария и прочие тыквенные культуры

В кожного своє.
Я не дуже люблю картоплю.
В тому регіоні, де я живу, борщ варать з буряком, квашеним. І можна взагалі не класти картоплю.
Смаку не втратить.
Допомагає від цукру - цибуля. Після гарбуза в мене нема проблем, а після картоплі - є. Свій борщ, як і свої смаки розділяти не змушую.

В кожного регіону настільки різний борщ, що певне єдиним спільним компонентом є вода, якщо все з усім порівнювати.
В одних є один перелік, в інших - інший, і все це борщ.
Гостята поза форумом  
3 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 21:43 #6
Аватар для простованя
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
Аватар для простованя
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
За замовчуванням Re: Тыква, сквош, кабачок, лагенария и прочие тыквенные культуры

Цитата:
Повідомлення від Гостята Подивитись повідомлення
борщ, що певне єдиним спільним компонентом є вода
Я апплодирую стоя! В мире не так уж мнеого подобных сочетаний-борщ,рамен,там-ям.ну и еще еврейская лапша в курином бульоне затисалась между всем этим..я проверил,все остальное так себе среди первых блюд,ну а если учесть,что первые три заменяют все блюда....и только в нашем нет лапши и креветок,(имбирь..жареный имбирь опустим,он сильно специфичен) и евреи убрали из него свеклу..буряк..то есть старославянский ингредиент,чему я очень рад..не терплю этот овощ в борще вообще..ни как...хотя могу его съесть в любом количестве просто вареным и в еще большем количестве с черносливом.ю.Вы точно уверены,что тыква более благоприятна при диабете,чем картофель?
простованя поза форумом  
Користувач сказав дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 21:59 #7
Аватар для Гостята
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
Аватар для Гостята
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
За замовчуванням Re: Тыква, сквош, кабачок, лагенария и прочие тыквенные культуры

Цитата:
Повідомлення від простованя Подивитись повідомлення
Вы точно уверены,что тыква более благоприятна при диабете,чем картофель?
Кожна людина - індивідуальна. Потрібно слухати себе. Для мене - так.
З певного часу тіло почало уникати картоплі. Потрібно дослухатися.

А от цибуля діє для всіх. Сира.
Гостята поза форумом  
Користувач сказав дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 22:17 #8
Аватар для простованя
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
Аватар для простованя
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
За замовчуванням Re: Здорове харчування

Цитата:
Повідомлення від Гостята Подивитись повідомлення
З певного часу тіло почало уникати картоплі.
Вы где то об этом прочитали и уверовали? А после этого плацебо не конролитруемое ислледование дало свои плоды? Старая советская школа при диабете выдает стол 9,но там нет веганства..это оправданно,в старой школе дураков было мало,а торгашей не было вообще..Поэтому,исследовав два пути я не пойму,почкму вам так опротивел картофан(с высоким гикемическим индексом),когда щадящая в плане готовки животная жратва способна вызывать более серъезные скачки сахара..У Вас есть чем его измерить,или все по ощущениям? Если я макнувареную картофелину в хорошее оливковое или самодельное подсолнечное масло,я не получу негативнх отзывов от своего организма..но я курю пачку крепкого удачного попадания в день и не забываю закинуться спиртным..у нас по другому нельзя,как вариант-не жрать вообще.
простованя поза форумом  
3 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 22:25 #9
Аватар для Гостята
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
Гостята Гостята поза форумом
Місцевий
Аватар для Гостята
 
Реєстрація: 22.03.2018
Адреса: Україна, Центр
Повідомлень: 465
Репутація: 2892
За замовчуванням Re: Здорове харчування

Цитата:
Повідомлення від простованя Подивитись повідомлення
Вы где то об этом прочитали и уверовали?
Що одному ліки, те іншому отрута.
Леоніде, ви ж себе дослухаєтеся? От, простий приклад, Ви не їсте в борщі буряк. Чому? Це ж так смачно і корисно. І борщ набуває справжнього смаку! А ще як підсмажити бурячок, взагалі шедевр! І тим не менше ви його в борщі не їсте? Чи не так?

Це і є слухати себе. Своє тіло. Ви не їсте буряки - я картоплю.
Смаки не обговорюються, це індивідуальне кожного.

Моя подруга їсть борщ з грушевим варенням. В прикуску. Це - її смаки. ---наприклад.
Ми говоримо про гарбузи, правда? А не обговорюємо що і як мені їсти.
Гостята поза форумом  
Користувач сказав дякую:
Не прочитано 10.11.2022, 23:08 #10
Аватар для простованя
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
простованя простованя поза форумом
Не надивився я ні на зеле
Аватар для простованя
 
Реєстрація: 01.02.2015
Адреса: Покровск
Повідомлень: 7,809
Репутація: 55918
За замовчуванням Re: Здорове харчування

Плацебо и ноцебо могут хитро поступить с индивидом(мне тяжело откреститься от медицинской школы,которую я сильно уважаю и которая мне сейчас вообще никак не в помощь...хотя до войны она работала даже при пневмоните(не пневмонии),вызванной ковидом..я рад,что попал к ученикам,которых учили мои однокурсники...в то время было не модным быть долбо..бом...Хотя на перых порах было впечатление,что вмешался Господь,а не гормоны..которые снижают иммунитет..мы же старые советские люди,нас не итересовала цена вопроса,главный показатель-выживаемость,и и нет дела,что у кого то больше денех,он все равно ощущал свою низменность..это свой прикол,долго объяснять. Есть аристократия медицины,а есть бизнесмены от медицины,вторые всегда плебеи,и они живут с этим,часто ворочаясь во сне.)))))))))))

----------

Меня намедни вскрывал врач,котороый по возрасту,как и мой сын..мой сын по долгу службы вскрывает не такое..был очень удрвлетворен теми теми,кто его учил и еще более был доволен тем,что Врач ни на секунду не отошел,но благодаря своей настойчивости в этом ремесле смог освоить новое..новое не столь важно,на много важнее,это кого больной увидит перед собой независимо от прожит лет сабжа..полудурок с аппаратным обеспечением всегда проиграет врачу с фонендоскопом...два раза столкнулся с врачами из Днепра и все были сильно на высоте...а по возрасту-мои сыновья...хотя за своего никак не крснею...бывает,что,что сильно не могу быть таким,как он... ...
простованя поза форумом  
5 користувача(ів) сказали дякую:
Відповідь


Ваші права у розділі
Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати у темах
Ви не можете прикріплювати вкладення
Ви не можете редагувати свої повідомлення

BB коди Вкл.
Смайли Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Викл.



| Довідка | Правила форума | Теги тем | Керівництво форуму | Зворотній зв'язок.
© форум-виноград, при передруку та цитуванні активне гіперпосилання обов'язкове | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

 


vBulletin Optimisation by vB Optimise.